• Satu

5 vinkkiä toimivaan profiilikuvaan


Millainen profiilikuva edustaa sinua sosiaalisessa mediassa?


Tätä on hyvä miettiä, koska profiilikuvasi toimii vähän kuin käyntikorttinasi netissä. Mieti, millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa missäkin sosiaalisen median kanavassa.


Facebookia selatessa näkee kaikenlaisia profiilikuvia. On kissoja, söpöjä koiria ja viime vuoden lomakuvia. Tämä on ihan ok, jos ei halua omia kasvojaan julki. Mutta toimiiko tämä yrittäjälle tai asiantuntijalle? Jos potentiaalinen asiakas etsii sinua yrittäjänä Facebookista, haluat hänen varmasti näkevän kuvan ammattilaisesta, joka myös näyttää siltä. Instagramissa kuvaan voi hakea ehkä luovempaa otetta, ja LinkedIn:ssä kuvan taas kannattaa olla enemmän asiallinen ja ammattimainen.


Ammattikuvaajan ottama kuva myös näyttää ammattimaiselta. Hyvä kuvaaja saa parhaat puolesi esiin ja osaa ohjeistaa asennoissa ja ilmeissä niin, että kuvista tulee edustavia. Mutta jos haluat ottaa itse omat kuvasi, niin tässä sinulle muutama vinkki, joilla saat profiilikuvaan uskottavuutta:


1. Hyvä valaistus - Vaikka aurinkoinen sää houkuttelee ulos kuvaamaan, niin se ei aina ole paras idea. Suora auringonvalo on aika kovaa ja luo vahvat varjot. Ja jos valo tulee suoraan edestä, jolloin varjot ovat vähäisiä, niin silmät ovat väkisinkin sirillään. Suosittelen ottamaan kuvan siis varjossa tai sisällä ikkunan äärellä, josta aurinko ei suoraan paista sisään, vaan antaa kauniin pehmeän valon. Luonnon valolla saa usein parhaan valon kuviin.

Studiolla valoa pystyy hallitsemaan salamavaloin ja heijastimin, joten kuvasta saa luonnollisen ja hyvin valaistun näppärästi. Valolla saa halutessaan myös nopeasti muutettua tunnelmaa vaihdellen valon suuntaa ja määrää.


2. Tausta ja rekvisiitta - Simppeli tausta on selkeä vaihtoehto profiilikuvan taustalle. Vaalealla, tummalla tai värikkäällä yksivärisellä taustalla voidaan tuoda kuvaan väriä ja tunnelmaa ilman, että se häiritsee. Taustalla voi olla myös esimerkiksi työpöytä tai muuta omaan yrittäjyyteen, asiantuntijuuteen tai harrastukseen liittyvää, jonka haluat tuoda esille. Sitä voi vähän häivyttää taustalle, ettei se vie huomiota kuitenkaan sinusta. Kenties haluat oman tuotteesi käsiin?


3. Hymy ja poseeraus - Hymy tuo useimmiten sinusta parhaat puolet esille, ja tekee sinusta helpommin lähestyttävän. Jos et halua koko hammasrivistöä paljastaa, niin pienikin hymy suupielessä tuo jo lämpöä ilmeeseesi. Toinen tärkeä asia on ryhti. Varmista, että hartiat ovat takana, niin olemuksesi on kutsuva ja ryhdikäs. Kehotukset ja muistutukset tulevat ammattikuvaajalta automaattisesti. Myös vinkit hyviin asentoihin, ja kenties sen kauhistuttavan kaksoisleuan hävittämiseen on keinonsa! Muista myös, että kun katsot kameraan, katsot katsojaa silmiin.


4. Kuvakulma - Onko sinulla se edustavampi poski? Jos menet valokuvaajalle, niin mainitse siitä. Usein valokuvaaja sen huomaakin ja pyrkii saamaan pään ja vartalon asentoja ohjeistamalla parhaat puolesi esiin. Mutta kun itse otat kuvaa, niin kiinnitä asentoihin ja kuvakulmaan huomiota. Naisilla vartalon kierrosta saa vartaloon muotoa ja vyötäröön kapeutta. Ja jos kuvaa ottaa vähän yläkulmasta, niin kaksoisleukakin jää usein piiloon.


5. Rajaus - Kuvan rajauksessa kannattaa ottaa huomioon ainakin se, että sosiaalisen median kuvakoot vaihtelevat, niin saat itsesi kokonaan mahtumaan kuviin, eikä osa leikkaannu pois. Jätä siis ilmaa reunoille. Kuvan rajauksella on myös muita puolia, joilla katsojan katseen saa ohjattua. Mutta se ei ehkä pienessä profiilikuvassa ole niin tärkeää


Tässä olikin 5 vinkkiä, joiden avulla voit lähteä ottamaan parempaa profiilikuvaa itsellesi. Voit myös olla yhteydessä minuun, niin otetaan sinulle hyvät kuvat edustamaan sinua sosiaalisen median eri kanaville. Muista, että kaikki nettisivujesi kuvat kertovat tarinaasi. Myös niiden osalta kannattaa miettiä, millaista tarinaa haluat kertoa.


#profiilikuva #valokuvaus #henkilökuvaus #5vinkkiä

405 views0 comments

Copyright by Satu Hart 2017